မတ်ပဲ ကျန်းမာရေးကောင်းကျိုး များ

0
50

ပရိုတင်း ပြည့်ဝစေတယ်

မတ်ပဲက ပဲအမျိုးအစား ပီပီ ပရိုတင်း ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်နေပြီး ခန္ဓာကိုယ်မှာ ပရိုတင်း ပြည့်ဝစွာ ရရှိစေတာကြောင့် ကိုယ်ခံအား ကောင်းစေသလို အရိုးတွေကို သန်မာစေပြီး ကြွက်သားတက်စေဖို့လည်း ထောက်ကူပေးနိုင်ပါတယ်။ ပရိုတင်းပြည့်ဝမှုက လူကြီးတွေမှာ အရိုးပွတာမျိုး ဖြစ်နိုင်ခြေကိုလည်း လျှော့ချပေးနိုင်ပါတယ်။

ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေ လျှော့ချပေးတယ်

ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း ကြွယ်ဝတဲ့ မတ်ပဲက ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချပေးသလို ဓာတ်တိုးပစ္စည်းတွေ ကြောင့် နာတာရှည် ကျန်းမာရေး ပြဿနာ မဖြစ်စေဖို့လည်း ကာကွယ်ပေးပါတယ်။

ဝမ်းမှန်စေတယ်

အမျှင်ဓာတ် ကြွယ်ဝတဲ့ မတ်ပဲက အူတွေရဲ့ လှုပ်ရှားမှု ကောင်းစေပြီး ဝမ်းချုပ်တာမျိုး မဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးသလို အူနံရံတွေကိုလည်း အာဟာရ စုပ်ယူနိုင်စွမ်းကောင်းစေဖို့ ထောက်ကူပေးပါတယ်။

ခန္ဓာကိုယ် အပူချိန် ထိန်းညှိပေးတယ်

အအေးဓာတ်ရှိပြီး ရေဓာတ် ကြွယ်ဝမှုက ကိုယ်တွင်း အပူချိန်ကို ထိန်းညှိပေးပြီး အပူလျှပ်တာမျိုး မဖြစ်စေဖို့ ကာကွယ်ပေးနိုင်တာကြောင့် နွေရာသီမှာ စားပေးသင့်ပါတယ်။

နှလုံး ကျန်းမာစေတယ်

ပိုတက်ဆီယမ် ပါဝင်မှုက သွေးပေါင်ချိန်ကို ထိန်းပေးသလို အမျှင်ဓာတ် ပါဝင်နေတာက သွေးတွင်းအဆီကို ကျစေပြီး နှလုံးသွေးကြောတွေကို ကျန်းမာစေပြီး နှလုံးကျန်းမာစေနိုင်ပါတယ်။

သွေးပေါင်ချိန် ထိန်းပေးတယ်

ပိုတက်ဆီယမ် ပါဝင်နေတာက သွေးတိုးကျစေဖို့ရော သွေးပေါင်ချိန်ကို ထိန်းညှိနိုင်ဖို့ပါ ထောက်ကူပေးနိုင်ပါတယ်။ ဒါကြောင့် သွေးတိုးရှိမယ်ဆိုရင် မတ်ပဲကို စားပေးလို့ ရပါတယ်။

အသည်း ကျန်းမာစေတယ်

မတ်ပဲရဲ့ နောက်ထပ် အာနိသင်တစ်ခုက အသည်းကို ကျန်းမာစေပြီး အသည်းရဲ့ လုပ်ဆောင်မှုတွေကို ကောင်းစေ နိုင်တာပါ။

ဆီးချို ဖြစ်နိုင်ခြေ လျှော့ချပေးတယ်

မတ်ပဲက သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ထိန်းညှိပေးနိုင်သလို ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းတွေ ပါဝင်နေတာက ဆီးချိုဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချပေးနိုင်ပါတယ်။

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here