Chicken Katsu ဆိုတာ ဂျပန်အိမ်တွင်းချက်ပြုတ်တဲ့ ဂန္ထဝင်အစားအစာတစ်မျိုးဖြစ်ပြီး နူးညံ့ပြီး ကြွပ်ကြွပ်ရွရွနဲ့ တကယ်စားကောင်းပါတယ်။ ကြွပ်ရွနေတဲ့အလွှာနဲ့ အရသာရှိတဲ့အသားက ကိုက်တိုင်းကို ကျေနပ်မှုရနေမှာ အသေချာပါ။ တကယ်စားကောင်းတဲ့ ဂျပန်ကြက်သားဟင်းချက်နည်းလေးကို သင့်မီးဖိုချောင်မှာ ချက်စားကြည့်ရအောင်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ အရိုးမပါ၊ အရေခွံမပါတဲ့ ကြက်ရင်အုံသား 1 တုံး ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ½ ဇွန်း ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ⅛ ဇွန်း ကြက်ဥကြီး 1 လုံး ဂျုံမှုန့် ၃ ဇွန်း (ရိုးရိုးမှုန့်) Panko 1 ခွက် (ဂျပန်ပေါင်မုန့်မှုန့်) ဆီ ၃ ခွက် (အကြော်အတွက်) Tonkatsu ငံပြာရည် သို့မဟုတ် katsu ဆော့စ် (အိမ်လုပ် သို့မဟုတ် Readymade ) ခြစ်ထားထဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ် Japanese Sesame Dressing ခရမ်းချဉ်သီးကြက်ရင်အုံကို လိပ်ပြာပုံစံဖြစ်ဖို့ ဘေးကနေအလျားလိုက်လှီးပြီး အဆုံးထိမရောက်ခင် စာအုပ်လိုဖြန့်လိုက်ပါ။
ဖြန့်ပြီးရင် အလည်ကနေ နှစ်ခြမ်းခြမ်းလိုက်ပါ။ကြက်သားနှစ်ဖက်လုံးကို ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းတို့ဖြင့် နယ်ထားပါ။ဆီ 340ºF (170ºC) ကို အလယ်အလတ်အနိမ့်အပူချိန်နဲ့ အပူပေးပါ။ ကြက်ဥကို မွှေလိုက်ပါ။ကြက်သားကို ဂျုံမှုန့်နဲ့ အုပ်ပြီး ပိုလျှံနေတဲ့ အရာတွေကို ဖယ်ထုတ်လိုက်ပါ။
ပြီးရင် ခေါက်ထားတဲ့ ကြက်ဥနဲ့ အုပ်လိုက်ပါ။နောက်ဆုံးတွင် ကြက်သားကို ပန်ကိုနဲ့ အုပ်ပါ ။ ပိုလျှံတာတွေကို ဖယ်ပါ။ဆီကို 340ºF (170ºC) နဲ့ အပူပေးပါ။ ကြော်တဲ့ တစ်လျှောက်မှာ အလယ်အလတ် အပူကို သုံးပါတယ်။ ဒါပေမယ့် ဆီအပူချိန်ပေါ် မူတည်ပြီး အပူကို တိုး/လျှော့ဖို့ လိုပါတယ်။စုစုပေါင်း ၃ မိနစ်လောက် နက်နက်နဲနဲကြော်ပြီး တစ်ဝက်မှာ ကြက်သားကို လှန်ပေးပါ။ တခါကြော်ရင် တတုံးဆီကြော်ပါ။
နှစ်ဖက်စလုံး ရွှေညိုရောင်အထိ ကြော်ပါ။ ဆီထဲကဆယ်ရင် အိုးပေါ်မှာ စက္ကန့်အနည်းငယ်ကြာ ဒေါင်လိုက်ထားပြီးမှ ဆီစုတ်စက္ကူသုတ်ခင်းထားတဲ့ ဗန်းထဲထည့်ပါ။ ထားတဲ့အခါ ပိုနေတဲ့ဆီတွေကို စစ်ဖို့ ဒေါင်လိုက်ထားပါ။နောက်တစ်တုံးမကြော်ခင် ဆီထဲအကြွင်းအကျန်တွေကို ရှင်းထုတ်ပါ ။ မဟုတ်ရင် ဆီတွေ ပိုမည်းလာမယ်။ ဒယ်အိုးအတွင်း ဆီသန့်သန့်သန့်သန့်လေးထားပါ။ကြက်သားကို 1 လက်မ (2.5 စင်တီမီတာ) အတုံးများဖြစ်အောင် လှီးဖြတ်ပြီး tonkatsu ဆော့စမ်းလိုက်ပါ။ ခြစ်ထားတဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်၊ Japanese Sesame Dressing ၊ ခရမ်းချဉ်သီးတို့နဲ့ အတူတူ အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။