အိန္ဒိယဟင်းတွေစားရတာကြိုက်တယ်ဆိုရင် ဒီဟင်းကလည်း သင့်အတွက် ချက်ရတာလွယ်ကူပြီး အရသာရှိတဲ့ဟင်းတခွက်ဖြစ်မှာပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
အရေခွံမပါသော ကြက်ရင်အုံ
ငရုတ်သီးမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်းခွဲ
ဆားအနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်း အနည်းငယ်
နနွင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ½ ဇွန်း
ထောပတ် ၆ ဇွန်းခွဲ
ကြက်သွန်နီ 1 ½ လုံးကို ပါးပါးလှီးထားပါ
မဆလာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
ဇီယာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
Cayenne ငရုတ်ကောင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဂျင်း ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ကြက်သွန်ဖြူ ၃မွှာ နုတ်နုတ်စင်းထားပါ
သစ်ကြံပိုးခေါက် ၁ ခု၊ ၃ လက်မ (၈ စင်တီမီတာ) ချောင်း
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် 14 အောင်စ
ရေ 1 ခွက် Heavy Cream 1 ခွက်
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
ပန်းကန်လုံးကြီးတစ်လုံးထဲမှာ ကြက်သားကို ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ နနွင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းတို့ကို ရောနယ်ပါ။
အိုးကြီးတစ်လုံးထဲမှာ ထောပတ် ၂ ဇွန်းကို အလယ်အလတ် အပူပေးပြီး အရည်ကျိုပါ။ ကြက်သားထည့်ပြီး အညိုရောင်ပြောင်းတဲ့အထိ ချက်ပြီး အိုးထဲကဖယ်ထားပါ။
နောက်ထပ် ထောပတ် ၂ ဇွန်းကို အရည်ပျော်သွားရင် ကြက်သွန်နီ၊ ဂရမ်မဆလာ၊ ငရုတ်သီးမှုန့် လက်ကျန်လက်ဖက်ရည်ဇွန်း၊ ဇီယာ၊ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ Cayenne ၊ သစ်ကြံပိုးခေါက်၊ ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းတို့ကို မွှေးလာသည်အထိ ချက်ပါ။ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ်ကိုထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ထားပြီး ဆူလာရင် ရေနဲ့ ခရင်မ်တို့ကို ထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ထားပါ။
ကြက်သားကို အိုးထဲပြန်ထည့်၊ အဖုံးအုပ်ပြီး နောက်ထပ် 10-15 မိနစ်လောက် တည်ထားပါ။ ထောပတ် စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်းကို ရောမွှေပြီး အရသာအတွက် ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းတို့နဲ့ ရောမွှေလိုက်ပါ။ ကျက်ပြီဆိုရင် ထမင်းပေါ်တင်ပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။